Here you find the latest news and product updates from Masterfilter

Masterfilter brings solutions for all kind of critical filtration applications in pharma, dairy, brewery, water and bio-chemical industry.


Minder filter leveranciers, meer efficiëntie

Elke leverancier vraagt aandacht en tijd van de inkooporganisatie. Denk aan het opstellen van contracten, het onderhouden van artikel- en bestelgegevens, het controleren van prijs- en leveringsafspraken en natuurlijk het onderhouden van contact om een goede relatie na te streven.


Als je bedenkt dat een organisatie gemiddeld 500 tot 1000 actieve leveranciers heeft, dan kun je je voorstellen dat het managen van zo’n groot aantal leveranciers erg tijdrovend is.

Masterfilter team for filtration issues

Het Masterfilter Team staat klaar om uw filtratie vragen op te lossen (Foto door fauxels via Pexels)


En als je kunt kiezen waar je jouw schaarse tijd en aandacht aan wilt besteden, is dat dan aan de leveranciers die groot aandeel van het inkoopvolume leveren of de grote groep leveranciers met het laagste inkoopvolume…? Om de bedrijfsprocessen in een organisatie efficiënter te laten verlopen, kiezen veel organisaties er dan ook voor om te schrappen in hun leveranciersbestand. Op deze manier streeft een inkooporganisatie er naar om een hoger percentage van het inkoopvolume onder te brengen bij een kleinere groep leveranciers.


Masterfilter kan je hierbij helpen, wij leveren en produceren niet alleen filters van ons eigen merk Masterfilter maar leveren ook alle gangbare fabricaten als zogenaamde “retro fits” dit houdt in dat deze filters exact 1 op 1 kunnen worden vervangen in je bestaande filterhuis van bijvoorbeeld Pall, Sartorius, 3M, Eaton, Parker etc.

Masterfilter filters en filterhuizen voor de procesindustrie

Voorbeeld Masterfilter filtrhuizen en cartridges


De kwaliteit van deze filters is op zijn minst even goed maar in de meeste gevallen zelfs beter waardoor vaak langere stand tijden kunnen worden behaald wat ook nog eens een flinke besparing op de filtratiekosten teweeg brengt. Enkele grote producenten in de Food en Pharma gingen je al voor en zijn overgestapt op Masterfilter als totaal leverancier met magazijn in Tessenderlo (B).


Meer info en beginnen met besparen op filtratiekosten?

Bel met een van onze teamleden +31 345 508 396, mail direct naar info@masterfilter.nl of klik voor WhatsApp de onderstaande button.

WhatApp direct

WhatsApp Masterfilter

*Titel foto door Tiger Lily via Pexels

Did you like the news articles? Subscribe to our newsletter and get regularly the latest news from Masterfilter about filters, filtercartridges and processes in your mailbox. Click on the link below and follow the instructions.

request for information or quotation